Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi
Yenice Meslek Yüksekokulu / Ormancılık Bölümü

ORMANCILIK BÖLÜMÜ OLARAK ÇANAKKALE METEOROLOJİ iSTASYONUNA, ATİKHİSAR BARAJI VE 18 MART ÇAN TERMİK SANTRALİNE TEKNİK GEZİ DÜZENLENDİ

ORMANCILIK TEKNİK GEZİ

       3 Mayıs 2018 tarihinde Yenice MYO Ormancılık Programı 1. ve 2. Sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. Gülsen Erginal yönetiminde teknik gezi gerçekleştirdi.  18 Mart Çan Termik Santralle başlayan çalışma, Atikhisar Barajı ve çevresinde coğrafi gözlemler ve ardından Çanakkale Meteoroloji İstasyonu ziyaretiyle devam etti.  Termik santral personeli Makine Mühendisi Erdem Çelik tarafından öğrencilere termik santral hakkında ayrıntılı bilgi verildikten sonra santral ünitelerinde çeşitli gözlemler gerçekleştirildi. Çalışmanın 2. lokasyonu olan Atikhisar Barajı’na geçilerek barajın teknik özellikleri, yapılma amaçları, sağladığı avantajlar hakkında yapılan gözlem ve açıklamaların ardından gezi ekibi, Çanakkale Meteoroloji İstasyonu’na ziyaret gerçekleştirdi.  Çanakkale Meteoroloji Müdürü Mustafa Yıldız ve personeli Murat Duman tarafından meteorolojik ölçüm ve kayıt aletleri ile sunulan hizmetler hakkında detaylı bilgi verildi. Son derece verimli geçen teknik gezi, Çanakkale şehrinin gelişimi ve şehirsel fonksiyonları hakkında yapılan açıklamalarla sona erdi.

       Öğrencilerimizin bilgilerini pekiştirmede katkıda bulunan 18 Mart Çan Termik Santrali ile Çanakkale Meteoroloji İstasyonu yetkili ve görevlilerine teşekkürlerimizi sunarız.